Att transportera sin hund på ett säkert vis | Villa Villekulla

Villa Villekulla

Annons

Att transportera sin hund på ett säkert vis

Hur väljer man den rätta transportburen?
Hur väljer man den rätta transportburen?

Om man ofta är ute på bilresor eller helt enkelt behöver transportera sin hund för ett veterinärsbesök är det definitivt viktigt att man har en transportbur. Att enbart placera hunden i baksätet kan vara väldigt farligt och om en krock skulle inträffa kommer hunden att flyga mot framrutan och skada sig rejält. Även om hunden skulle befinna sig längst bak i bilen är det omöjligt för honom eller henne att inte ryckas med om en olycka skulle inträffa. För att undvika alla otrevligheter ska man därför ha en bur som spänns fast på rätt vis. På så sätt vet man att ens hund alltid är säker och har det bekvämt i sin transportbur.

Hur väljer man den rätta transportburen?

När man väljer ut sin transportbur är det av yttersta vikt att man tar hänsyn till sin hunds storlek. Han eller hon ska kunna stå upp och ligga ner i buren, men inte mycket mer än så. Anledningen till just denne storlek är att det blir som säkrast om en potentiell olycka skulle ske där en krock eller plötslig inbromsning inträffar. Man vill att hunden ska ha tillräckligt mycket plats så att den inte kläms, men inte så mycket att den flyger fram och skadar sig vid en olycka.

När man cyklar med sin hund

Att åka ut på en cykeltur med sin hund kan vara en riktigt rolig aktivitet som både en själv och ens hund verkligen uppskattar. För att denne tid ska bli så rolig som möjligt behöver man kunna se till så att hunden inte har möjlighet att hoppa ur ens cykelkorg, med tanke på att han eller hon i det här fallet kan skada sig. Lyckligtvis nog finns det speciella hund-cykelkorgar som är utformade för att skydda hunden. Själva korgen är vanligtvis flätad i trä, och det finns därtill ett galler över korgen. Detta gör så att man aldrig mer behöver oroa sig över att hunden ska hoppa ur.

Hur gör man då om man har en hund som är lite större? Exempelvis en schäfer får självfallet inte plats därframme i cykelkorgen. Frukta dock inte, för det finns en enkel lösning! Allt man behöver göra är att införskaffa sig en cykelvagn. Med hjälp av denne kan man säkerställa att ens hund har det mysigt och samtidigt kan njuta av hela cykelfärden. Denne vagn hakas fast därbak på cykeln så att man drar vagnen medan man cyklar. När man sedan är framme vid sin destination är det bara att släppa ut hunden, sätta på kopplet och ta en promenad tillsammans. Det kan aldrig bli roligare att ta sig ut i det fria än just med en hund.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats